Sałatka z boczkiem, serem pleśniowym pod czosnkową pierzynką

Ależ jestem apetyczna

Taka smaczna

Taka pyszna 

Składniki:

  • sałata masłowa
  • 200 g sera plesniowego
  • 200 g chudego boczku, może być w plasterkach
  • opakowanie pomidorków cherry
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • 4 ząbki czosnku
  • 3/4 małego opakowania słonecznika łuskanego

 

Przygotowanie: 

Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kwałki, boczek kroimy na mniejsze kwałeczki i podsmażamy, następnie układamy na sałacie. Ser drobimy na mniejsze kawałki, pomidorki myjemy i kroimy na ćwiartki lub połówki. Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z majonezem i wycisniętym czosnkiem. doprawiamy. Sosem polewamy naszą sałatkę. Na końcu posypujemy słonecznikiem. 

 

Dodaj komentarz