Oto kilka sprawdzonych sztuczek by nasze rybki nabrały aromatu i smaku. Często ryby są pomijane na rzecz mięs co jest dużym błedem ponieważ w naszym tygodniowym jadłospisie powinny pojawić się dwu- lub nawet trzykrotnie. Ryby poza tym posiadają kilka składników pokarmowych, które rzadziej i w mniejszej ilości są spotykane w innych produktach żywnościowych, a mianowicie selen, fosfor, wit.D3.
Łosoś jako jedna z najszlachetniejszych ryb doskonale smakuje skropiona sokiem z cytryny oraz z dodatkiem koperku. Rybę taką jak pstrąg czy makrelę polecam z farszem, w którego skład wchodzi zielona,świeża natka pietruszki, kminek oraz jarzynka( ziarenka smaku czy kucharek). Karpia można natrzeć romarynem oraz czosnkiem i zapiekać w piekarniku. Pangę można obtoczyć w jajku i mące a nastepnie usmażyć. Mintaja polecam z duszonymi warzywami (takimi jak seler, marchew i korzeń pietruszki) jaki i z dodatkiem przecieru pomidorowego. Dorsz jest wyśmienity z duszonymi pomidorami, z dodatkiem czosnku i natki pietruszki.
Smacznego!