Czerwone korale
czerwone niczym wino?
eh chyba czerwone niczym burak:)
Składniki
- 500 gram buraków
- 2 czubate łyżki śmietany
- 4 łyżeczki octu (np. ocet ryżowy)
- pół łyżeczki pieprzu ziołowego
- 3 ząbki czosnku
- mała cebula
- sól do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie
Wyszoruj dokładnie buraki i ugotuj je w skórkach do miękkości. Przestudzone buraki obierz i zetrzyj na grubej tarce. Obierz cebulę oraz czosnek. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Cebulę należy zeszklić na patelni. Dodaj buraki, posiekany czosnek i ocet. Smaż około 5 minut na niedużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Dodaj śmietanę i sól do smaku, smaż jeszcze przez chwilę.