Buraczki zasmażane

Czerwone korale

czerwone niczym wino?

eh chyba czerwone niczym burak:)




Składniki

  • 500 gram buraków
  • 2 czubate łyżki śmietany
  • 4 łyżeczki octu (np. ocet ryżowy)
  • pół łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 3 ząbki czosnku
  • mała cebula
  • sól do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Wyszoruj dokładnie buraki i ugotuj je w skórkach do miękkości. Przestudzone buraki obierz i zetrzyj na grubej tarce. Obierz cebulę oraz czosnek. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Cebulę należy zeszklić na patelni. Dodaj buraki, posiekany czosnek i ocet. Smaż około 5 minut na niedużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Dodaj śmietanę i sól do smaku, smaż jeszcze przez chwilę.


Dodaj komentarz